Köpvillkor

Priser

Alla priser på våra sidor anges inkl. moms. Momssatsen på alla varor är 25% förutom på Te och övriga livsmedel där momssatsen är 12%.

Leveranstider

Vi försöker ha så korta leveranstider som möjligt. Normalt levereras varorna 1-3 arbetsdagar efter att beställning inkommit till oss.

Frakt

Frakt inom Sverige är 59 kr och gratis frakt på alla orders över 400 kr. Till övriga Europa är kostnaden 129 kr.

Betalning

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Observera att varorna måste returneras oanvända och i originalförpackning.

Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst.

Observera att ångerrätt inte gäller livsmedel.

Inte uthämtad vara

Paket som inte hämtas ut från utlämningsstället efter 2-3 veckor går i retur tillbaks till oss. Paket som går i retur är dyrt för oss att hantera och vi tar därför 200 kr för att skicka paketet på nytt.

Reklamationer

Privatpersoner har enligt konsumentköplagen två (2) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

Returer

Varor som sänds i retur måste vara oanvända och i originalförpackning. Kunden får själv stå för returfrakten.

Information

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol.

Email

Du godkänner också att vi skickar email med orderinformation, nyhetsbrev och annat som som rör yerba.se och våra produkter. Du kan när du vill avanmäla dig från dessa.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att godkänna kund och/eller order. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar på sidan, prisändringar eller slutförsäljning av viss vara.